28 de Març de 2024
22:21
973 62 12 42
-
0
0 €
Tornar
Diccionari Loteria Nacional D - M

Diccionari de la Loteria Nacional

(part II)

 Loteria Nacional Diccionari Oficial

Continuem amb les definicions d´aquelles paraules o expressions utilitzades, comunament en els diferents Sortejos de Loteries i Apostes de l´Estat. En aquesta ocasió, estarem explicant diferents paraules des de la lletra D fins a la M.

 

Termes de la Loteria Nacional que comencen per D

  • Desens: es tracta de la butlleta imprès que acredita la participació d'una persona en un sorteig específic. En el cas de les participacions actuals, dutes a terme de forma online, aquestes butlletes equivalen a cadascuna de les apostes realitzades.
  • Donatiu: sobrepreu cobrat per determinades associacions que emeten participacions de loteria per a un determinat sorteig, generalment el Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal, la finalitat és ser destinat a ajuda benèfica, ja sigui a través d´una ONG, una fundació o similars.

 

Paraules de la Loteria Nacional que comencen per E

  • Escrutini: procediment mitjançant el qual s´analitzen i comparen els resultats d´un sorteig concret amb les apostes efectuades per participar en aquest, per tal d´esbrinar la quantitat de guanyadors de cada categoria i el premi que li correspon a cada un.
  • Estrelles: quan parlem d'estrelles ens referim als dos nombres complementaris del sorteig de l´Euromillones, els quals ofereixen la possibilitat d´aconseguir majors premis. Aquests dos nombres han de seleccionar dins el rang de xifres comprès entre l´1 i el 12.
  • Euromilions: únic joc gestionat per Loteries i Apostes de l´Estat que es realitza a nivell internacional, oferint pots milionaris a aquells que encertin els cinc números i les dues estrelles premiats. Aquests sortejos es realitzen dues vegades per setmana, els dimarts i els divendres, i de tant en tant es duen a terme sortejos extraordinaris amb premis multimilionaris.

 

Termes de la Loteria Nacional que comencen per F

  • Fons per pot: en determinats sortejos de Loteries i Apostes de l´Estat, el premi dirigit a cadascuna de les categories de encertants s´aconsegueix a través de l´extracció d´un percentatge fix de la recaptació total de la venda de butlletes per a una jornada concreta. Quan no hi ha encertants d´alguna de les categories, el pot corresponent s´acumula per ser afegit a el premi total de la màxima categoria del sorteig posterior. Això és el que es coneix com a fons per pot.
  • Fracció: és el nombre encarregat d´identificar, i fer únic, cada un dels deu dècims de Loteria Nacional que componen un bitllet. D´aquesta manera, es poden diferenciar tots aquells dècims que pertanyen a el mateix nombre i la mateixa sèrie.

 

Vocables de la Loteria Nacional que comencen per G

  • Grossa / Gordo, La: és el nom amb el qual es denomina a el primer premi de la Loteria de Nadal, el qual atorga 4.000.000€ a la sèrie guanyadora o, el que és el mateix, 400.000€ al dècim.
  • Gordo de La Primitiva, El: sorteig gestionat per Loteries i Apostes de l´Estat, que consisteix en triar un total de cinc números del tauler compresos entre l´1 i el 54, a més d´un nombre clau entre el 0 i el 9. Es realitza una única vegada a la setmana, tots els diumenges, amb un pot mínim de 5 milions d´euros, el que el converteix en un dels sortejos més esperats de la setmana.

 

Paraules de la Loteria Nacional que comencen per J

  • Joker, El: joc associat a La Primitiva a què es pot participar amb un nombre aleatori, el qual ha de coincidir amb l´extret durant el sorteig, compost per set dígits.
  • Jornada: període de temps comprès, en les apostes esportives lligades a partits de futbol o curses de cavalls, entre la primera prova i l´última corresponents a un mateix butlleta. Per exemple, La Travessa inclou un total de 15 partits, d´aquesta manera, una jornada és el període que comprèn tots ells. Dins de la temporada anual, cada partit equival a un nombre de jornada, tenint en compte que La Travessa i Quinigol donen inici a les seves jornades d´apostes esportives a l´agost, amb l´inici de la Lliga; mentre que Quíntuple Plus arrenca al gener.
  • Joc responsable: totes aquelles regles que garanteixen que la participació en qualsevol dels jocs i sortejos gestionats per Loteries i Apostes de l´Estat és totalment segura.
  • Junta Superior de Control: és l´organisme intern de Loteries i Apostes de l´Estat encarregat de que cada un dels sortejos realitzats es gestioni de forma correcta i el resultat de la mateixa sigui òptim.

 

Termes de la Loteria Nacional que s'inicien amb la lletra L

  • LAE: sigles de Loteries i Apostes de l´Estat.
  • La Bruixa d´Or: La Nº1.
  • La Lliga: nom de la Lliga Nacional de Futbol Professional, encarregada d´organitzar tots els partits que formen les diferents jornades de joc de La Travessa i Quinigol.
  • Lira: expositor on s´exposen les boles abans de ser introduïdes en la tremuja, de manera ordenada, per ser comprovades.
  • Llistat oficial de premis: document on es publiquen tots els números d´un sorteig que han resultat premiats.
  • Pluja de milions: joc associat a l´Euromilions que té lloc dues vegades a l´any, amb premis extra afegits als habituals. Es participa a través d´un codi que apareix en el resguard de la butlleta.
  • LoteriaNacional:un dels jocs més clàssics de Loteries i Apostes de l´Estat, en el qual es participa a través de la compra de determinats dècims que inclouen cinc números. Aquest sorteig es realitza tots els dijous i dissabtes de manera ordinària, existint alguns sortejos extraordinaris en dates destacades al llarg de l´any.
  • Loteria per a Empreses: servei ofert per La Bruixa d´Or perquè les empreses, i un altre tipus d´organitzacions puguin adquirir dècims perquè els seus empleats participin de forma còmoda i segura en diferents tipus de sorteigs.
  • Loteries i Apostes de l´Estat: organisme encarregat de gestionar els diferents jocs i sortejos.
  • LotoTurf: joc associat a Loteries i Apostes de l´Estat que consisteix a pronosticar, a més de determinats números d´un sorteig comú, el cavall guanyador d´una de les carreres de la jornada hípica en qüestió.

 

Paraules de la Loteria Nacional que comencen per M

  • Milió, El: sorteig lligat a l´Euromilions que té lloc tots els divendres i en què es participa a través d´un conjunt de codis, els quals juguen en un sorteig adicional que té com a premi un milió d´euros.

 

51,0 Mill. €
00d 20h 38m 18s
20.000€/mesdurant 30 anys
03d 21h 08m 18s
Juga Ja
00d 20h 38m 18s
11,3 Mill. €
00d 20h 38m 18s
Juga Ja
00d 20h 38m 18s
600.000 €
00d 09h 38m 19s
210.000 €
00d 09h 38m 19s
Dil-Div: 10:00 - 14:00
16:30 - 20:00
La Bruixa d'Or
Segueix-nos
Facebook
YouTube
Instagram
Mitjans de pagament
Web 100% segura
Joc responsable
+18
Admón de Loterías nº 1
SED DE MES, S.L.
Av. Generalitat, 13
25560 Sort Lleida
B25532334
Atenció al Client973 62 12 42
-

©2024 LA BRUIXA D’OR - LA BRUJA DE ORO. TOTS ELS DRETS RESERVATS/p>

Els logotips de jocs i loteria utilitzats en domini, són propietat de l'Organisme de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE).

Aquest portal només fa ús d'ells a manera merament identificatiu que facilte l'elecció i selecció de l'apostant.

Inicia sessió amb Facebook o

+18 Autoprohibición Jugar Bien Juego Seguro