29 de Març de 2024
14:58
973 62 12 42
-
0
0 €
Tornar
Entrevista Revista Emprendedores

 

Si ets optimista, sempre tindràs BONA SORT

Revista Emprendedores - La Bruixa d’Or - Xavi Gabriel

No existeix la bona sort, sinó la sort treballada.

 

 

Retall de l´entrevista Revista Emprendedores d’octubre 2019 a Xavi Gabriel per Isabel García Méndez.

 

 

Atzar, fortuna, destí, ventura ... Es digui com es digui, la sort juga un paper en els negocis. La pregunta és ¿es pot treballar? Un dels majors experts en atzar ens respon. I, ja posats, vam aprofitar per parlar amb ell de marketing, innovació i creativitat.

 

A la bona feina li diuen sort, tal com diu el refrany. I és cert. Però també ho és que aquesta ´causa o força que suposadament determina que els fets i circumstàncies imprevisibles o no intencionades es desenvolupin d´una manera o una altra´, com anomena la RAE a la sort, existeix. I en els negocis de vegades de manera determinant. Per això, hem recorregut a algú que sap molt bé en què consisteix i com treballar-la, ja que porta 33 anys vivint de l´atzar. Ell és Xavi Gabriel, propietari d´un dels despatxos de loteria amb més fama nacional i internacional, La Bruixa d´Or, creat el 1986.

 

Així que continuem:

´La sort (bona o dolenta) és l´adjectiu que li donem a aquesta paraula màgica utilitzada sense adonar-nos diàriament per tots els humans. Al comentari més simple, li afegim la parauleta. Per exemple: ja no plou, hem estat de sort. El vent ha trencat aquest bell roser, quina mala sort .... Evidentment no és mala sort que un dia el vent ens trenqui el roser. Simplement busquem una paraula per qualificar el que havia passat i aquesta paraula és sort. En el cas de la loteria s´utilitza molt: has estat de sort! ¿Perdó? No ha estat bona sort, sinó una mena provocada per jugar: desplaçar-me fins a La Bruixa d´Or, entrar a les seves xarxes socials, o en https://www.labruixador.es  per adquirir els seus dècims. De la mateixa manera, quan un compra i no li toca, no és mala sort, simplement ha adquirit un nombre que en aquesta ocasió no ha tingut ´premi´. Sort és només una paraula que utilitzem per qualificar el resultat de qualsevol acció´.

 

Emprenedors. Llavors, en la seva opinió en què consisteix la sort?

Xavi Gabriel. Una cosa que no existeix com la sort només té una missió: ser una paraula positiva. De manera que en això consisteix la sort, en ser positiu.

 

Emp. ¿Es pot atreure la bona sort?

X.G. La bona sort és la que es treballa. Ningú pot o ha de pretendre tenir bona sort sense trabajársela. En qualsevol cas, quan les coses dolentes les acceptes com a mitjà dolentes, ja estàs afegint pel camí correcte, perquè a aquestes ´sort´ que valores com lògica o normal ja li estàs afegint un valor extra.

 

Emp. Com treballar-se llavors la sort?

X.G. Afegint al teu cos, al teu entorn i especialment al teu cervell, l´optimisme. L´anomenat quartet de la sort i de la felicitat (endorfina, serotonina, dopamina i oxitocina) serviran sempre com a complement i ajuda a l´organisme, especialment per reduir l´estrès mental. Fins i tot hi ha qui diu, i ho crec, que també va bé per l´estrès físic. D´alguna manera, la sort és un nom que ens ajuda a resumir gairebé sempre el que no entenem.

 

Emp. Quins factors entren en joc en la sort?

X.G. El principal és tenir ganes de jugar: si tu jugues t´ho passes bé perquè qualsevol joc de el món s´ha inventat per distreure i amb un resultat de guanyadors i perdedors. Si tu treballes passant-bé, aquest treball es converteix en un joc i aquest joc que et diverteix fa que facis bé la teva feina i davant d´un treball ben fet només veus un somriure i el qualifiques com sort, però la realitat és que has treballat amb il·lusió, amb ganes i ha anat bé. No has tingut bona sort, sinó sort treballada.

 

Emp. Hi ha alguna eina que podem utilitzar per tenir més sort?

X.G. Tenir més sort dependrà sempre de la nostra predisposició, actitud, saber perdre per aprendre a guanyar, però per sobre d´aquestes eines sempre estarà el nostre estat d´ànim. Si treballes amb gust, satisfacció i plaer, no només guanyaràs al dominó, sinó que també aconseguiràs ser feliç durant tot el teu horari laboral. Es tracta de tenir actitud positiva i estar predisposat a dedicar esforç, creativitat, originalitat i acceptar el més difícil. Ara bé, és igualment important en el joc de la sort acceptar el perdre quan no es fan les coses bé.

 

Emp. Es pot evitar la mala sort?

X.G. El primer pas és aprendre a valorar tot el que aquest món ens ha proporcionat, saber apreciar i gaudir d´un dia de sol o de pluja. Amb aquest comportament estem allunyant la mala sort i en el pitjor dels casos haurem viscut feliços un dia més. La negativitat és mala consellera, has eliminar-la de la teva vida.

 

 

51,0 Mill. €
00d 04h 31m 14s
20.000€/mesdurant 30 anys
02d 22h 01m 14s
25,0 Mill. €
01d 04h 31m 14s
11,3 Mill. €
01d 04h 31m 14s
Juga Ja
00d 04h 31m 14s
Juga Ja
06d 17h 01m 15s
Juga Ja
02d 17h 01m 15s
Dil-Div: 10:00 - 14:00
16:30 - 20:00
La Bruixa d'Or
Segueix-nos
Facebook
YouTube
Instagram
Mitjans de pagament
Web 100% segura
Joc responsable
+18
Admón de Loterías nº 1
SED DE MES, S.L.
Av. Generalitat, 13
25560 Sort Lleida
B25532334
Atenció al Client973 62 12 42
-

©2024 LA BRUIXA D’OR - LA BRUJA DE ORO. TOTS ELS DRETS RESERVATS/p>

Els logotips de jocs i loteria utilitzats en domini, són propietat de l'Organisme de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE).

Aquest portal només fa ús d'ells a manera merament identificatiu que facilte l'elecció i selecció de l'apostant.

Inicia sessió amb Facebook o

+18 Autoprohibición Jugar Bien Juego Seguro